Renault vrea să facă 320.000 de maşini Duster pe an

Constructorul auto francez Renault intenţionează ca pe termen mediu să ajungă la o capacitate de producţie de aproape 320.000 de unităţi pe an pentru modelul Duster, maşina urmând a fi fabricată, în afara României, în Rusia, Brazilia, Columbia şi India, potrivit Les Echos.

49 afișări
Imaginea articolului Renault vrea să facă 320.000 de maşini Duster pe an

Renault vrea să facă 320.000 de maşini Duster pe an (Imagine: Dacia)

În România, la uzina Dacia din Piteşti, capacitatea de producţie pentru Duster se va situa la 150.000 de maşini pe an, se arată într-un articol al Les Echos intitulat "cu Duster, Renault a transformat în low-cost segmentul 4X4".

În Rusia, capacitatea va fi de 60.000 de unităţi, la fel ca în Brazilia. Pentru Columbia şi India, Renault prevede un volum de fabricare de 20.000 şi respectiv 30.000 de autovehicule Duster pe an. În India, modelul va fi construit la o nouă uzină a alienţei Renault-Nissan.

"Grupul a demarat fabricarea modelului la uzina din România, însă vrea să facă rapid din Duster un program internaţional", subliniază Les Echos.

Publicaţia notează că Renault a luat decizia de transfera o parte din facilităţile de fabricaţie ale Logan şi Sandero din România în Maroc, deşi forţa de muncă este mai scumpă acolo, pentru a face loc producţiei Duster.

Les Echos caracterizează modelul ca fiind o maşină "cameleon", cu cel mai redus preţ de pe piaţa 4X4, cu aceleaşi motoare ca toată familia Logan, puntea din spate împrumutată de la unele versiuni Nissan, plafonul de la Mégane 2 şi piesele aranjate pentru o cât mai mare economie.

Unul dintre avantajele modelului este dimensiunea mai mare decât a celorlalte maşini 4X4 de pe piaţă, care sunt mai tehnologizate şi mai scumpe, a indicat directorul diviziei de automobile low-end a Renault, Gérard Detourbet. În Franţa au fost înregistrate 4.000 de comanzi pentru Duster în ultimele două săptămâni, preacizează publicaţia.

Duster, primul SUV al Dacia, a fost lansat în România pe 18 martie, iar modelul poate fi comandat în toată reţeaua de dealeri, la preţuri cuprinse între 10.500 de euro şi 15.600 de euro, cu TVA inclus, în funcţie de versiune.

Dacia a devenit în luna martie cea mai importantă marcă auto în Franţa, după vânzări, depăşind maşini precum Volkswagen şi Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici