Reorganizarea Hidroelectrica a fost depusă la tribunal. Borza primeşte 2,2 milioane euro dacă se aprobă

Euro Insol a depus marţi la tribunal planul de reorganizare a Hidroelectrica, iar dacă instanţa îl aprobă, Remus Borza, avocatul care gestionează insolvenţa companiei de stat, va încasa un bonus de 2,2 milioane de euro.

1175 afișări
Imaginea articolului Reorganizarea Hidroelectrica a fost depusă la tribunal. Borza primeşte 2,2 milioane euro dacă se aprobă

Remus Borza (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Azi (11 iunie - n.r.) am depus la tribunal planul de reorganizare, iar pentru 18 iunie am convocat adunarea generală a creditorilor. Dacă judecătorul aprobă planul, în 26 iunie compania iese din insolvenţă", a declarat Borza pentru MEDIAFAX.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, princioalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţioale încheiate cu "băieţii deştepţi".

Dacă Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la sfârşitul lunii iunie, Borza ar urma să încaseze un bonus de 2,2 milioane de euro.

"Banii ăştia ar însemna 0,27% din toţi banii pe care i-am adus eu în companie", a mai spus Borza.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei, a menţionat Borza. Compania a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, afirma la sfârşitul lunii mai că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui să prioritizeze investiţiile începute.

Niţă a arătat că Hidroelectrica va achita datoriile eşalonat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici