Restaurantele rămân deschise ca în vremurile bune în Coreea de Sud, în timp ce în România HoReCa a fost pusă la pământ

  • Autorităţile din Coreea de Sud au ţinut deschise restaurantele şi terasele în pandemie
  • Nu există o oră limită pentru consum, iar localurile, printre care şi barurile, sunt deschise non-stop
  • Oamenii sunt obligaţi doar să poarte mască până la intrare, în rest nu trebuie să păstreze nicio distanţare socială
  • Focarele Covid 19 au fost de la biserică, nu la restaurante, povesteşte Elena Groza, româncă stabilită în Coreea de Sud
  • Guvernanţii români au luat decizii exagerate care duc la îngroparea economiei, susţine Elena
714 afișări

În Coreea de Sud turiştii nu au acces în această perioadă, dar locuitorii trăiesc fără mari restricţii. Restaurantele, terasele şi barurile sunt deschise, iar oamenii trebuie să poarte mască până la intrare. Doar cluburile au fost închise momentan.

Deşi sud coreenii nu trebuie să respecte nicio distanţare socială, până acum nu s-a înregistrat niciun focar în HoReCa, povesteşte Elena, româncă stabilită acolo. Cei din peninsulă au fost pe locul doi la infectări, la începutul pandemiei, dar acum îmbolnăvirile zilnice sunt în număr mic, aproximativ 100 de cazuri la o populaţie de 51 de milioane de oameni. 

Elena Groza mănâncă zilnic în oraş şi spune că măsurile din România sunt exagerate şi duc doar la pierderi economice. 

„O prostie mai mare nu mi-a fost dat să văd. Sunt restaurante tradiţionale coreene care fac grătar. Este foarte aglomerat, lumea stă spate în spate, masă lângă masă, fiecare cu prietenii lui, fiecare bea ce vrea. Sunt deschide non stop. Eu la două noaptea, dacă îmi e foame, mă duc şi mănânc, spune ea. 

„Ei nu se îmbrăţişează deloc, nu se manifestă nici în relaţie, ce să mai discutăm despre prieteni.”

Iată ce crede în legătură cu închiderea completă a restaurantelor în România: „Mi se pare o măsură nepotrivită. Statul nu mai poate beneficia de taxele pe care le lua de pe urma industriei ăsteia. Tu ai inchis hoteluri, baruri, restaurant, nu mai poţi să primeşti nimic de la horeca, inapoi la guvern. Sunt atâtea persoane care si-au pierdut jobul. Ai avut lock down 2 luni de zile, în care trebuia sa ieşi cu hârtie, eu cred ca era suficient ca lumea să iasă cu mască.”

„În atâtea luni de zile nu au fost închise restaurantele deloc, am mers la restaurant, zilnic, la prânz şi am ieşit cu prietenii la cină. Nu a fost niciun focar care să plece de la vreun restaurant. Restaurantele sunt relativ mici şi mesele foarte aglomerate. Nu există ideea şi noţiunea de spaţiu ca la noi”, mai povesteşte Elena.

În Coreea de Sud nu se păstrează distanţa la mese. „Nu există nicio distanţă, de cele mai multe ori mănânci cu străini la masă, stai la o distanţă de 5 cm. Trebuie doar să ai mască la intrare, atât. Ai dezinfectant pentru mâini şi mesele sunt curăţate.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici