Retailerii dau ultimul atac pe piaţă în 2013: Peste 100 de magazine vor fi deschise până la sfârşitul anului

Mega Image, Profi, Carrefour, Penny Market, Lidl, Kaufland şi Billa vor mai deschide peste 100 de magazine până la finalul acestui an. În total în România vor fi 1.200 de supermarketuri şi hipermarketuri.

747 afișări
Imaginea articolului Retailerii dau ultimul atac pe piaţă în 2013: Peste 100 de magazine vor fi deschise până la sfârşitul anului

Retailerii dau ultimul atac pe piaţă în 2013: Peste 100 de magazine vor fi deschise până la sfârşitul anului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Jucătorii din comerţul modern vor des­chide în ultimele patru luni din an peste 100 de magazine, un număr similar cu al celor deschise de la începutul lui 2013, însă într-o perioadă dublă de timp.

Cei 12 comer­cianţi străini vor scoate din buzunar 80-110 mili­oa­ne de euro pentru a prinde perioada sărbă­torilor de iarnă, cea mai bună pentru comerţul local, cu o reţea extinsă.

Reţelele de magazine îşi pun speranţele în ultimele luni din an în revenirea consumului, care a scăzut timp de trei luni consecutiv începând cu mai. Mulţi comercianţi continuă să se extindă  chiar dacă consumul rămâne apatic deoarece beneficiază de preţuri mai mici la terenuri şi la chirii. În această perioadă ei îşi securizează poziţii-cheie pe harta României, îm­păr­­ţin­du-şi sferele de influenţă pentru momentul când va reveni apetitul ro­mânilor pentru consum. Într-o perioadă în care inves­tiţiile străine directe sunt la minime istorice - în primul semestru Ro­mâ­nia a atras 666 mil. euro, cu 20% sub nivelul din aceeaşi perioadă din 2012 -  retailerii au rămas unii dintre puţinii care continuă să pompeze bani în economie chiar înainte de revenirea consumului. „Revenirea consumu­lui se va face odată cu semnele unei creşteri economice reale şi mai ales odată cu creş­terea încrederii consumatorilor în pers­pectivele socioeconomice. De asemenea, în mă­sura în care va creşte pu­terea de cum­pă­rare, va creşte şi consumul“, spune Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour.

Citeşte mai multe despre cele 100 de magazine care vor fi deschise pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici