Retailerul român de îmbrăcăminte Tina R a intrat în insolvenţă

Retailerul român de îmbrăcăminte pentru femei Tina R a intrat în insolvenţă, iar până la finele anului ar putea fi depus planul de reorganizare, care va cuprinde, printre altele, achitarea datoriilor, închiderea magazinelor neprofitabile, dar şi atragerea în acţionariat a unor investitori.

564 afișări
Imaginea articolului Retailerul român de îmbrăcăminte Tina R a intrat în insolvenţă

Retailerul român de îmbrăcăminte Tina R a intrat în insolvenţă

Administrator judiciar al Tina R a fost desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), care lucrează împreună cu firma la planul de reorganizare. Planul ar putea fi depus până la finalul anului, în funcţie de definitivarea tabelului de creanţe şi rezolvarea posibilelor contestaţii. Termenul de depunere a declaraţiilor de creanţă a fost stabilit de instanţă pentru data de 7 noiembrie.

Procedura de insolvenţă a fost deschisă la cererea Tina R Distribuţie în data pe 23 septembrie, societatea manifestându-şi intenţia de a propune un plan de reorganizare prin care activitatea sa să fie redresată, potrivit unui comunicat al CITR.

"Principalele măsuri care vor fi prevăzute în planul de reorganizare vor privi redresarea activităţii şi optimizarea costurilor prin închiderea magazinelor neprofitabile şi deschiderea altora noi, renegocierea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale etc. Totodată, principala sursă de venit pentru achitarea datoriilor va fi rezultată din continuarea activităţii societăţii. Însă, raportat la pasivul înscris la masa credală, pentru obţinerea veniturilor necesare achitării datoriilor societăţii vor putea fi identificate şi alte surse", a declarat în comunicat Vasile Godîncă-Herlea, senior partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Retailerul deţine nouă magazine proprii deschise în centre comerciale din România. În ceea ce priveşte posibilitatea deschiderii de noi magazine, aceasta se va face fie direct de către societatea Tina R, fie prin parteneriate cu alte societăţi.

Potrivit reprezentanţilor CITR, nu este exclusă intrarea în acţionariat a unor noi investitori, însă acest lucru se va decide după definitivarea tabelului creditorilor, pentru a se cunoaşte cu exactitate cuantumul pasivului de achitat prin planul de reorganizare.

Tina R avea, potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanţelor Publice, datorii totale de 13,7 milioane de lei în 2010. Compania a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 3,7 milioane de lei.

Retailerul este controlat în proporţie de 76% de firma Brands in Trade-Marketing, deţinută de Beatrice David, alţi acţionari minoritari fiind Daniel Ţepeş, Chiş Grigore, Călin Radu Bercaru, Mărăşescu Adrian, Mircea Bolohan, Sorin Apostol şi Ilie Stoichiescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici