Reuters: Goldman Sachs a făcut vulcanul din Islanda să erupă şi a speculat pe companiile aeriene

Ai auzit că grupul Goldman Sachs a făcut vulcanul din Islanda să erupă? A avut rezultate foarte bune, din speculaţii cu acţiunile companiilor aeriene, scrie Reuters, reluând una dintre glumele vehiculate pe seama gigantului financiar acuzat în SUA de fraudă.

33 afișări
Imaginea articolului Reuters: Goldman Sachs a făcut vulcanul din Islanda să erupă şi a speculat pe companiile aeriene

Reuters: Goldman Sachs a făcut vulcanul din Islanda să erupă şi a speculat pe companiile aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este, bineînţeles, o glumă, Goldman Sachs nu este atât de puternic. Apar tot mai multe astfel de glume, notează Reuters, întrucât actori de comedie, traderi sau oameni obişnuiţi îşi fac poze în faţa sediului celei mai mari bănci de investiţii de pe Wall Street.

Gluma despre vulcanul care a afectat considerabil traficul aerian şi acţiunile companiilor aeriene s-a răspândit rapid în ultimele zile între brokerii de pe bursele din Asia.

Din momentul anunţării acuzaţiilor de fraudă, la 16 aprilie, Goldman Sachs este ţinta glumelor.

Mai mulţi reprezentanţi ai Goldman Sachs au refuzat să comenteze.

Glumele nu s-au oprit aici, graţie internetului şi multitudinii de creatori de bancuri.

Goldman a adoptat poziţii scurte, de vânzare, pe acţiunile Titanicului, după care a contribuit la scufundarea acestuia. Sau: Noi dovezi istorice demonstrează că prăbuşirea Imperiului Roman a fost cauzată de fondatorii săi, Golmanius şi Sacsonia.

Emisiunile de seară de la televiziunile din SUA nu au ratat subiectul.

David Letterman a prezentat o listă cu zece scuze folosite de directorii Goldman Sachs. Cea mai bună a fost considerată: "Ni s-a făcut o înscenare de către compania diabolică, producătoare de lenjerie pentru bărbaţi Goldman Slacks".

Şi rivalul lui Letterman, Jay Leno, a comentat acuzaţia de fraudă adusă grupului financiar.

"La numai patru zile după ce Goldman Sachs a cauzat investitorilor prejudicii de 12 miliarde de dolari pentru că nu i-au anunţat că sunt investigaţi pentru fraudă, au plătit bonusuri de 5,4 miliarde de dolari. Chiar şi piraţii somalezi sunt interesaţi".

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a acuzat de fraudă Goldman Sachs, întrucât ar fi folosit practici incorecte în tranzacţiile cu produse financiare subprime garantate prin ipoteci, dar instituţia financiară a respins acuzaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici