Revoluţia informaţiei remodelează relieful pe burse

Începutul acestei săptămâni nu va fi uitat mult timp de strategii de la Google. Gigantul de internet a depăşit grupul american petrolier ExxonMobil şi l-a înlăturat de pe locul doi al topului companiilor cu cea mai mare capitalizare bursieră la nivel mondial.

210 afișări
Imaginea articolului Revoluţia informaţiei remodelează relieful pe burse

Revoluţia informaţiei remodelează relieful pe burse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De pe prima poziţie, Apple pare de neclintit. Supremaţia pe burse reflectă şi schimbările din societate, căreia tehno­logia şi informaţia îi devin tot mai indispensabile şi care devine conştientă că resursele naturale trebuie protejate.

Google a terminat şedinţa de tranzacţionare de luni de pe bursa de la New York cu o capitalizare bursieră de aproape 394 miliarde dolari, depăşind pentru prima dată Exxon (388 miliarde dolari). Apple conduce lejer clasa­mentul, cu o capitalizare de 472 miliarde dolari, scrie Le Figaro.

Ca şi grupul căruia Steve Jobs i-a turnat fundaţiile, Google este o piesă importantă din mecanismul de creştere al unei economii bazate pe cunoaştere şi unul dintre principalii beneficiari ai informaţionalizării societăţii. Mai mult decât un simplu motor de căutare, compania a devenit aproape indis­pensabilă pentru sistemele de operare instalate pe smartphone-uri, pentru tehnologia de birou, cartografie şi interconectare.

Citeşte mai multe despre evoluţia companiilor din domeniul tehnologiei informaţiei pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici