Rezerva Federală a SUA: Dobânda cheie va rămâne aproape de zero o perioadă "semnificativă"

Rezerva Federală a SUA (Fed) a reiterat miercuri că va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero pentru o perioadă "semnificativă" după încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni de la sfârşitul lui octombrie, pe fondul unei creşteri economice modeste.

154 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală a SUA: Dobânda cheie va rămâne aproape de zero o perioadă "semnificativă"

Rezerva Federală a SUA: Dobânda cheie va rămâne aproape de zero o perioadă "semnificativă"

Decizia Fed a fost anticipată de majoritatea economiştilor. Dobânda de politică monetară se află în banda 0-0,25% din decembrie 2008, relatează Bloomberg.

Potrivit estimărilor băncii, prezentate la finele şedinţei de politică monetară, PIB-ul celui mai puternic stat din lume va creşte cu 2,6%-3% în 2015 şi cu 2,9% în 2016, urmând ca ritmul să încetinească la 2,3%-2,5% în 2017.

Oficialii băncii centrale americane au declarat că piaţa muncii s-a îmbunătăţit uşor în ultimele luni, dar inflaţia anuală se menţine sub ţinta Fed. Rata şomajului este estimată să scadă până la 4,9% în 2017, de la 6,1% în prezent.

Fed a redus miercuri programul lunar de achiziţii de obligaţiuni cu 10 miliarde de dolari, la 15 miliarde de dolari, fiind cea de a şaptea reducere consecutivă.

Activele Rezervei Federale au crescut de la circa 870 miliarde de dolari în august 2007 la aproximativ 4.420 de miliarde de dolari, în urma programelor succesive de relaxare cantitativă adoptate de bancă pentru a combate efectele crizei financiare şi economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici