Rezerva Federală din SUA menţine nivelul dobânzii de politică monetară

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, miercuri după-amiază, menţinerea actualei rate a dobânzii de politică monetară, semnalând că ar putea să nu existe modificări în 2020, dat fiind că va fi an electoral iar starea economiei este solidă, relatează agenţia de presă Bloomberg.

323 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală din SUA menţine nivelul dobânzii de politică monetară

Rezerva Federală din SUA menţine nivelul dobânzii de politică monetară

"Comisia consideră că actuala poziţie în privinţa politicii monetare este adecvată pentru stimularea extinderii activităţilor economice, a condiţiilor puternice pe piaţa muncii şi pentru menţinerea inflaţiei în zona obiectivului de 2%", a anunţat Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed).

Rata dobânzii de politică monetară rămâne în Statele Unite în intervalul 1,5-1,75%, după trei decizii de reducere luate pe fondul preocupărilor referitoare la starea economiei.

Rezerva Federală, sistemul bancar central din SUA, a semnalat că va continua să monitorizeze implicaţiile cifrelor stării economiei, "inclusiv evoluţiile globale şi presiunile inflaţioniste tacite".

Activităţile economice în SUA s-au dezvoltat în ritm "moderat", iar evoluţiile pe piaţa muncii sunt "solide", precizează Fed.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici