Rezerva valutară a BNR a scăzut în aprilie cu 1,2 miliarde euro, la 33,5 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finalul lunii aprilie la nivelul de 33,53 miliarde euro, în scădere cu 3,4%, de la 34,72 miliarde euro la 31 martie 2018.

399 afișări
Imaginea articolului Rezerva valutară a BNR a scăzut în aprilie cu 1,2 miliarde euro, la 33,5 miliarde euro

Rezerva valutară a BNR a scăzut în aprilie cu 1,2 miliarde euro, la 33,5 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finalul lunii aprilie la nivelul de 33,53 miliarde euro, în scădere cu 3,4% (1,2 mld.euro), de la 34,72 miliarde euro la 31 martie 2018.

În cursul lunii aprilie, la BNR au intrat 589 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, şi au ieşit 1,77 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat circa 1,41 miliarde euro, din care rambursări de capital şi dobândă aferente împrumutului luat de Ministerul Finanţelor Publice de la Comisia Europeană în anul 2009 de 1,23 miliarde euro.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,62 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau la 30 aprilie de 37,16 miliarde euro, faţă de 38,3 miliarde euro la 31 martie 2018.

Plăţile scadente în luna mai 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 157 milioane euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici