Rezervele internaţionale ale României, în uşoară scădere

Rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, la 30 noiembrie 2021 au fost de 44,588 miliarde euro, faţă de 44,984 miliarde euro la 31 octombrie 2021.

542 afișări
Imaginea articolului Rezervele internaţionale ale României, în uşoară scădere

Rezervele internaţionale ale României în uşoară scădere

La 30 noiembrie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 39,283 miliarde euro, faţă de 39,843 miliarde euro la 31 octombrie 2021.

În cursul lunii au avut loc intrări de 2,049 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor; alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, precum şi ieşiri de 2,609 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.305 milioane euro.

Plăţile scadente în luna decembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 216 milioane euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici