Rezervele internaţionale ale Ucrainei au coborât în noiembrie la minimul ultimilor 10 ani

Rezervele internaţionale ale Ucrainei au coborât în luna noiembrie la minimul ultimilor aproape 10 ani, ca urmare a efectuării unei plăţi de 1,45 miliarde dolari către Gazprom, potrivit datelor băncii centrale ucrainiene, citate de MarketWatch.

196 afișări
Imaginea articolului Rezervele internaţionale ale Ucrainei au coborât în noiembrie la minimul ultimilor 10 ani

Rezervele internaţionale ale Ucrainei au coborât în noiembrie la minimul ultimilor 10 ani (Imagine: Shutterstock)

În noiembrie, rezervele internaţionale ale băncii Ucrainei au scăzut la 9,97 miliarde dolari, de la 12,6 miliarde dolari în octombrie. Un nivel mai redus a fost înregistrat în decembrie 2004, când rezervele au fost de 9,71 miliarde dolari.

Cifrele includ atât rezervele în valută, cât şi deţinerile de aur.

Principalii factori care au dus la scăderea rezervelor internaţionale au fost plata unei datorii de 1,45 miliarde dolari către gigantul rus Gazprom, precum şi achitarea unor datorii guvernamentale de 897 milioane dolari, se arată într-un comunicat al băncii centrale ucrainiene.

Rezervele internaţionale ale Ucrainei s-au înscris pe un trend descendent începând cu luna martie, de la izbucnirea conflictului cu Rusia.

În octombrie, rezervele de aur ale ţării au coborât cu 14,3 tone, la 26,1 tone, reprezentând cea mai redusă cantitate din ultimii şase ani, potrivit datelor publicate pe site-ul Fondului Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici