Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ianuarie cu aproape 500 milioane euro

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ianuarie cu aproape 500 milioane euro, la 32,696 miliarde euro, după ieşiri de 1,452 mld. euro reprezentând printre altele modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit şi plata ratelor şi dobânzilor în contul datoriei publice.

179 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ianuarie cu aproape 500 milioane euro

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ianuarie cu aproape 500 milioane euro (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Intrările au totalizat în prima lună a anului 955 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

La 31 decembrie rezervele valutare ale băncii centrale erau de 33,193 miliarde euro.

Rezerva de aur s-a menţinut la finele lunii ianuarie la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,393 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie au fost de 37,089 miliarde euro, faţă de 37,251 miliarde euro la 31 decembrie 2011.

Plăţile scadente în luna februarie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice însumează 180,36 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici