Rezervele valutare ale Chinei au avut o evoluţie neaşteptată. La ce valoare au ajuns

Rezervele valutare ale Chinei au crescut în mod surprinzător în luna ianuarie, în condiţiile în care yuanul chinez s-a apreciat după ce Beijingul şi Washingtonul au semnat un acord comercial parţial cea a pus pe pauză un conflict comercial ce ţine de 19 luni care a afectat puternic economia globală.

4931 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale Chinei au avut o evoluţie neaşteptată. La ce valoare au ajuns

Rezervele valutare ale Chinei au avut o evoluţie neaşteptată. La ce valoare au ajuns

Potrivit Reuters, rezervele valutare ale Chinei au crescut în luna ianuarie cu 7,57 miliarde de dolari, la 3.115 miliarde de dolari, au arătat vineri datele publicate de banca centrală chineză. Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau ca rezervele să scadă în ianuarie cu 7,92 miliarde de dolari la 3.110 miliarde de dolari din cauza fluctuaţiilor ratelor globale de schimb şi a preţurilor obligaţiunilor străine pe care le deţine China.

Controalele stricte de capital au ajutat China să menţină fluxurile sub control în ultimul an în ciuda războiului comercial cu Statele Unite şi a slăbit creşterea economică la domiciliu. Creşterea investiţiilor străine în acţiuni şi obligaţiuni chineze a înregistrat, de asemenea, o creştere a intrărilor.

Yuanul chinez a crescut cu 0,38% faţă de dolar în ianuarie, dar a scăzut cu 1% între 20 şi 23 ianuarie pe fondul îngrijorărilor legate de impactul epidemiei de coronavirus care a început în oraşul chinez central Wuhan.

Totodată, valoarea rezervelor de aur ale Chinei a urcat la 99,24 miliarde de dolari la finalul lunii ianuarie de la 95,4 miliarde de dolari în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici