Rezultatul salariilor mici şi al preţurilor europene: Fiecare român lasă lunar în hipermarketuri şi supermarketuri peste 20% din tot ce câştigă

Fiecare român lasă lunar la casele hipermarketurilor şi supermarketurilor din România circa 83 de euro pe alimente, produse de îngrijire personală şi îngrijirea locuinţei, respectiv 21,6% din salariu.

650 afișări
Imaginea articolului Rezultatul salariilor mici şi al preţurilor europene: Fiecare român lasă lunar în hipermarketuri şi supermarketuri peste 20% din tot ce câştigă

Rezultatul salariilor mici şi al preţurilor europene: Fiecare român lasă lunar în hipermarketuri şi supermarketuri peste 20% din tot ce câştigă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aceasta este cea mai mică sumă cheltuită de un lo­cui­tor al ţărilor Uniunii Euro­pene în comerţul modern, de aproape două ori mai mică decât cea lăsată de un polonez şi de trei ori sub cea cheltuită de un austriac sau un francez. Totuşi, ponderea sumei în totalul salariului este printre cele mai  mari.

Aceste date indică faptul că puterea de cumpărare este printre cele mai mici de pe bătrânul continent şi că pe piaţa locală lanţurile internaţionale mai au spaţiu de dezvoltare, având momentan o cotă de circa 55% faţă de peste 80% în Occident.

La polul opus se află ţările nordice şi cele din Occident, astfel în Norvegia un locuitor cheltuie lunar în comerţul modern circa 442 de euro.

Citeşte mai multe despre cheltuielile românilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici