Rodbun intră pe piaţa maşinilor agricole pentru fermierii mici şi mijlocii, cu utilaje din Polonia

Compania Rodbun şi-a făcut publică, la Spanţov (judeţul Călăraşi), intrarea pe piaţa utilajelor agricole, prin brandul polonez Gamma Technik, lansând şi un nou set de soiuri de grâu, triticale şi orz.

496 afișări
Imaginea articolului Rodbun intră pe piaţa maşinilor agricole pentru fermierii mici şi mijlocii, cu utilaje din Polonia

Rodbun intră pe piaţa maşinilor agricole pentru fermierii mici şi mijlocii, cu utilaje din Polonia

„Am preluat, începând cu acest an, distribuţia utilajelor Unuia, cel mai mare producător de tehnică agricolă din Polonia, cu un portofoliu complet de utilaje. Ne propunem să le oferim o alternativă fermierilor mici şi mijlocii, care nu fac parte din grupul-ţintă al marilor producători şi distribuitori de utilaje agricole. Mai mult, încercăm chiar să venim cu soluţii de finanţare pentru ei”, a declarat Alexandru Iancu, directorul general al companiei Rodbun, la un eveniment de prezentare a produselor.

Potrivit oficialului Rodbun, compania ţinteşte să devină un jucător important pe piaţa de distribuţie a utilajelor agricole, colaborând şi cu o companie italiană care are în portofoliu mai multe branduri adaptate acestui segment de piaţă. „Vrem să creştem organic odată cu fermierii noştri. Pentru anul în curs estimăm pentru acest domeniu o cifră de afaceri de două milioane de euro”, a afirmat Alexandru Iancu.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată o gamă completă de utilaje pentru pregătirea solului, efectuarea de tratamente şi distribuire de fertilizanţi, utilaje de transport şi de manevrare a mărfurilor. „Avem în vedere educarea, finanţarea, consilierea profesională, consultanţă profesională, servicii conexe adaptate nevoilor şi specificului local, pentru că fermierii au nevoie de sprijin”, a mai spus Alexandru Iancu.

Referitor la mersul anului agricol 2018, Iancu a afirmat că „deşi a fost un an greu, secetos (la această fermă s-au înregistrat 5 litri/mp) şi cu temperaturi foarte ridicate în luna aprilie, culturile noastre arată bine, cu un stadiu de dezvoltare bună, ceea ce ne face să fim optimişti. Atât la păioase, cât şi la rapiţă, de pildă, s-au folosit îngrăşămintele din gama premium Fertillo, cu rezultate dintre cele mai bune, menite să combată eficient absenţa precipitaţiilor”.

Rodbun este singurul jucător autohton cu acoperire naţională, cu operaţiuni multiple la nivel de grup - ferme, producţie, genetică distribuţie, logistică şi transport, retail prin reţeaua de fitofarmacii, toate operaţiunile fiind integrate. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de lei, la un număr de 500 de angajaţi. În prezent, compania lucrează peste 10.000 de hectare, în 10 ferme moderne situate în principalele zone agricole ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici