Româncă din Tenerife: „Pandemia a închis hotelurile şi mulţi români sunt în şomaj tehnic”

  • Tinerii din Spania sunt criticaţi pentru faptul că nu respectă normele sanitare.
  • Multe focare de Covid-19 au apărut din cauza petrecerilor fără mască şi fără control.
  • În Insulele Canare trăiesc cel puţin 11.000 români şi mulţi dintre ei muncesc în turism.
2174 afișări

Adina trăieşte de 17 ani în Tenerife, în Insulele Canare, unde până de curând erau foarte puţine cazuri de Covid-19. Pandemia a închis multe hoteluri şi majoritatea compatrioţilor sunt acum în şomaj tehnic.

Dacă acum trei săptămâni, în tot arhipelagul spaniol erau doar 144 de persoane infectate, bilanţul a ajuns acum la 638. Românca a observat că după relaxarea restricţiilor au apărut tot mai multe petreceri în aer liber au provocat o creştere rapidă a îmbolnăvirilor.
 
Adina spune că a existat chiar şi o petrecere ilegală, care a fost convocată pe o plajă mai retrasă cu sloganul „Să ne dăm virusul unii altora”. Din fericire, autorităţile au evitat organizarea acestei reuniuni şi au luat decizii drastice care afecteaza în special viaţa de noapte.
 
Toate ringurile de dans au fost închise şi fumatul a fost interzis la terase şi în spaţiile publice, unde nu se poate respecta distanţa minimă de 1,5 metri.
 
Ultimul bilanţ zilnic al pandemiei din Spania a ajuns la 2935 şi reprezintă o adevărată explozie de cazuri de Covid-19. Drept urmare, Guvernul a decis împreună cu administraţia regională să închidă discotecile şi să interzică fumatul pe stradă, în toată Spania.
 
„Au închis toate discotecile, grupurile nu pot fi mai mari de 10 persoane, iar dacă se organizează petreceri neautorizate de primărie, amenza ajunge până la 30.000 de euro. De asemenea, a fost interzis fumatul în toate spaţiile deschise, dacă nu există distanţă de siguranţă, iar masca este obligatorie, înclusiv dacă te plimbi pe malul mării. O poţi da jos doar dacă faci plajă sau baie. Aceasta este noua normalitate a Insulelor Canare. Hotelurile sunt închise. Oamenii încă aşteaptă şi încă sunt în şomaj tehnic. Deci mai au o subzistenţă. În momentul în care se va hotărî să nu se mai plătească acest şomaj tehnic sau hotelurile vor închide definitiv, atunci va fi situaţia dramatică”, spune Adina.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici