România a avut în august cel mai mare declin al vânzărilor de retail din UE

România a înregistrat în august cea mai mare scădere a vânzărilor de retail din Uniunea Europeană (UE), alături de Slovacia, declinul fiind de 0,6% faţă de luna iulie, potrivit datelor Eurostat.

195 afișări
Imaginea articolului România a avut în august cel mai mare declin al vânzărilor de retail din UE

România a avut în august cel mai mare declin al vânzărilor de retail din UE (Imagine: Shutterstock)

Prin comparaţie cu luna august a anului trecut, comerţul cu amănuntul a avansat însă cu 4,7%, rezultat care clasează România pe locul patru în topul celor mai mari creşteri faţă de 2013.

Alături de România, Slovacia a înregistrat cel mai mare declin din UE în august faţă de iulie, de 0,6%, cele două fiind urmate de Letonia, cu o scădere de 0,2%, şi de Lituania, Estonia şi Irlanda, cu scăderi de 0,1%.

De cealaltă parte, cele mai importante creşteri ale comerţului cu amănuntul în luna august faţă de luna iulie au fost consemnate de Germania (2,5%), Luxemburg (2,5%), Suedia (2,3%), Portugalia (2,3%) şi Polonia (2,2%).

Prin comparaţie cu luna august a anului trecut, Luxembourg a înregistrat cel mai mare avans din UE în august, de 12,5%, fiind urmat de Estonia (6,7%) şi Marea Britanie (5,6%).

La nivelul UE, vânzările de retail din luna august au consemnat o creştere de 1,4% faţă de iulie, şi de 2,5% prin comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici