România a avut în februarie cea mai ridicată inflaţie anualizată din UE

România a avut în februarie cea mai mare creştere anualizată a preţurilor de consum din Uniunea Europeană (UE), de 7,6%, inflaţia medie la nivel comunitar fiind de 2,8%, potrivit datelor Eurostat.

25 afișări
Imaginea articolului România a avut în februarie cea mai ridicată inflaţie anualizată din UE

România a avut în februarie cea mai ridicată inflaţie anualizată din UE (Imagine: Mediafax Foto)

Inflaţia anualizată din România s-a accelerat în februarie, de la 7% în ianuarie, de asemenea cea mai ridicată între statele comunitare. La nivelul UE, inflaţia a stagnat în februarie.

Cele mai mari creşteri ale preţurilor de consum au avut loc în România, urmată de Estonia (5,5%) şi Bulgaria (4,6%), în timp ce la polul opus s-au situat Irlanda (0,9%), Suedia (1,2%) şi Franţa (1,8%).

În zona euro, inflaţia anualizată a fost de 2,4% în februarie, în urcare de la 2,3% în ianuarie.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat, în martie, că inflaţia anuală din România a urcat de la 6,99% în ianuarie la 7,6% în februarie, după ce rata lunară s-a situat la 0,77% ca urmare a scumpirii alimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici