România a avut în iunie a treia inflaţie din UE

România a înregistrat în luna iunie a treia mare rată anuală a inflaţiei din UE, în timp ce indicatorul a scăzut în Uniune de la 2% la 1,9%, iar în zona euro de la 1,6% la 1,4%, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

58 afișări
Imaginea articolului România a avut în iunie a treia inflaţie din UE

România a avut în iunie a treia inflaţie din UE (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în iunie în Irlanda (-2%), Letonia (-1,6%) şi Olanda (0,2%), iar cele mai ridicate în Grecia (5,2%), Ungaria (5%) şi România (4,3%).

Faţă de mai 2010, inflaţia anuală a scăzut în 15 state membre, s-a menţinut în patru şi a crescut în opt.

Preţurile de consum au înregistrat o creştere lunară uşoară de 0,16% în iunie, iar rata anuală a inflaţiei a scăzut uşor, de la 4,42% în mai la 4,38%, în condiţiile ieftinirii mărfurilor alimentare pentru a doua lună consecutiv, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici