România a consemnat în iulie cea mai mare scădere a activităţii din construcţii din UE

România a înregistrat în iulie cea mai accentuată scădere a activităţii din construcţii dintre statele Uniunii Europene (UE), de 28,3%, comparativ cu luna anterioară, după un avans de 24,9% în iunie, cel mai rapid din Uniune, potrivit datelor Eurostat, care prezintă date pentru doar 13 ţări.

31 afișări
Imaginea articolului România a consemnat în iulie cea mai mare scădere a activităţii din construcţii din UE

România a consemnat în iulie cea mai mare scădere a activităţii din construcţii din UE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Din statele comunitare prezente în raportul Eurostat, şase au consemnat scăderi ale activităţii din construcţii în iulie, comparativ cu iunie, celelalte înregistrând creşteri. Cele mai accentuate scăderi se observă la România şi Spania (10,3%). Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Portugalia (5%) şi de Marea Britanie (4,4%). La nivelul Uniunii, indicatorul a coborât cu 2,5%.

În ritm anual, producţia din construcţii a scăzut cu 24,9% în România, evoluţie negativă întrecută doar de cea a Spaniei (36,5%). Singurele creşteri anuale ale activităţii se observă la Marea Britanie (13,1%), Suedia (9,4%), Germania (4,8%) şi Polonia (0,9%). În UE, indicatorul a scăzut cu 2,3%.

Eurostat a revizuit datele referitoare la mai multe state comunitare şi la UE din lunile anterioare. În cazul României, biroul de statistică al Comisiei Europene prevedea iniţial pentru luna iunie o creştere de 16,5%, în ritm lunar, şi o scădere de 5,3%, în ritm anual. Datele referitoare la evoluţiile lunare sunt ajustate sezonier, iar cele privind evoluţiile anuale sunt ajustate în funcţie de zilele de lucru.

INS a anunţat la începutul lunii că în iulie volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de iunie, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 30,5%, respectiv cu 28,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 25,4% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu
22,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici