România a înregistrat în iulie a doua creştere din UE a producţiei din sectorul construcţiilor

România a înregistrat în luna iulie a doua creştere din UE a producţiei din sectorul construcţiilor, de 3,3% raportat la luna anterioară, indicatorul urcând cu numai 0,3% la nivelul celor 27 de state membre, respectiv cu 1,4% în zona euro.

256 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în iulie a doua creştere din UE a producţiei din sectorul construcţiilor

România a înregistrat în iulie a doua creştere din UE a producţiei din sectorul construcţiilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Cele mai puternice creşteri raportat la luna iunie au fost înregistrate în Slovenia (10,3%), România, Germania (3,2%) şi Polonia (1,2%).

La polul opus, Marea Britanie (-4,3%), Suedia (-3,1%), Portugalia (-2,8%) şi Cehia (-1,6%) au consemnat cele mai abrupte scăderi în serie lunară.

Raportat la luna iulie a anului trecut, Polonia (17,4%), România (14,4%), Spania (12,5%) şi Germania (5,4%) au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor.

Cele mai accentuate scăderi au fost înregistrate în Slovenia (-26,6%), Bulgaria (-13,3%), Portugalia (-10,7%) şi Suedia (-10,2%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici