România a înregistrat în luna mai al doilea cel mai puternic avans al vânzărilor de retail din UE

România a înregistrat în luna mai a doua cea mai puternică rată de creştere a vânzărilor de retail din UE, atât faţă de aprilie, cât şi comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate, joi, de Eurostat.

262 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în luna mai al doilea cel mai puternic avans al vânzărilor de retail din UE

România a înregistrat în luna mai al doilea cel mai puternic avans al vânzărilor de retail din UE

Vânzările au crescut cel mai mult, în mai faţă de aprilie, în Portugalia, cu 2,9%, urmată de România, cu 1,9%, şi Malta, cu 1,6%.

Cele mai mari scăderi lunare au fost înregistrate în Letonia - 3%, Slovenia - 2,9%, şi Estonia - 1,5%.

La nivelul UE, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,1% în acest interval, iar în zona euro a stagnat.

Raportat la luna mai a anului trecut, Luxemburg a consemnat cel mai puternic avans, cu 16,7%, urmat de România, cu 10,3%, Ungaria, cu 5%, Lituania, cu 4,6%, şi Estonia, cu 4,2%.

Scăderile cele mai ample au fost raportate de Slovenia, cu 2,4%, Austria şi Polonia, cu 2%, precum şi Germania şi Finlanda, cu 0,6%.

Volumul vânzărilor de retail a urcat cu 1,2% în UE în mai, faţă de aceeaşi lună din 2013, în timp ce în zona euro a crescut cu 0,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici