România a obţinut postul de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a obţinut postul de prim-vicepreşedinte în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului internaţional, care se desfăşoară în perioada 8-14 octombrie în Coreea de Sud şi la care a participat şi ministrul Elena Udrea, care a condus delegaţia MDRT.

283 afișări
Imaginea articolului România a obţinut postul de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a obţinut postul de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului (Imagine: Shutterstock)

Votul acordat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, pe care România o va deţine timp de un an, vine ca urmare a activităţii de lobby derulate în rândul ţărilor membre OMT. Prezenţa ministrului Elena Udrea la adunarea OMT a avut ca prim obiectiv tocmai susţinerea candidaturii României în rândul participanţilor.

"Este o reuşită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar şi o recunoaştere din partea ţărilor membre ale organizaţiei faţă de evoluţia pozitivă a turismului din România. Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv, şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării", a afirmat ministrul Elena Udrea.

La ultima reuniune a organizaţiei, Italia a pierdut în faţa Kenyiei funcţia de preşedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului.

Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.

România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici