România a produs şi exportat în 2014 cea mai mare cantitate de energie din ultimul deceniu

În 2014, România a avut cel mai bun an de producţie de energie din 2003 încoace, cheia fiind exporturile. Energia verde a atins şi ea un nivel record. Până şi CE Oltenia a avut patru luni „formidabile“.

620 afișări
Imaginea articolului România a produs şi exportat în 2014 cea mai mare cantitate de energie din ultimul deceniu

România a produs şi exportat în 2014 cea mai mare cantitate de energie din ultimul deceniu (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Contextul regional, dar şi producţia de energie verde care a coborât pre­ţurile în piaţă, au creat premisele unor exporturi record de energie anul trecut şi au format spaţiu de acţiune şi pentru producători tradiţionali, astfel că anul 2014 poate fi considerat unul record pe mai multe paliere ale sectorului energetic.

„Din octombrie, anul trecut, am avut patru luni formidabile“, spune Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic (CE) Oltenia.

Potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publicate de Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport de Energie (ENTSO-E), anul trecut producţia de energie a României a depăşit pragul de 60,2 TWh pentru prima dată din 2003, ultimul pentru care în statisticile europene apar date despre piaţa locală de energie.

Citeşte mai multe despre recordul producerii de energie de anul trecut pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici