România a raportat în noiembrie cel mai rapid avans din UE al producţiei din construcţii

România a înregistrat în noiembrie cea mai mare creştere lunară a producţiei din sectorul construcţiilor în rândul statelor din Uniunea Europeană, de 5,8%, o revenire substanţială după declinul de 5,4% consemnat în octombrie, potrivit datelor Eurostat.

120 afișări
Imaginea articolului România a raportat în noiembrie cel mai rapid avans din UE al producţiei din construcţii

România a raportat în noiembrie cel mai rapid avans din UE al producţiei din construcţii

La nivelul UE, producţia din construcţii a scăzut în noiembrie în medie cu 0,2%, faţă de un avans de 0,5% înregistrat în luna anterioară, în contextul în care construcţiile de clădiri au scăzut cu 0,2%, iar cele de inginerie civilă cu 0,1%.

Datele sunt ajustate sezonier şi sunt calculate pe baza evoluţiei volumului producţiei la nivelul fiecărui stat UE, incluzând atât lucrările de construcţii, cât şi cele de inginerie civilă.

Cele mai mari creşteri raportate la luna octombrie se observă în România (5,8%), Polonia (2,5%), Suedia (2,4%) şi Spania (2,2%), iar cele mai puternice scăderi în Italia (-4,5%), Marea Britanie (-2%) şi Cehia (-1,9%).

Comparativ cu luna noiembrie a anului 2013, Spania (15,9%), Suedia (12,5%) şi Ungaria (8,8%) au raportat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor, în timp ce cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Slovenia (-11,2%), Italia (-7,9%), Portugalia (-5,7%) şi Slovacia (-5,1%).

România se situează pe locul al şaptelea în funcţie de avansul producţiei din construcţii, cu o creştere de 2,7% raportat la luna noiembrie din 2013.

La nivelul UE, producţia din construcţii a avansat cu 2,5% în noiembrie faţă de aceeaşi lună a anului anterior, sprijinită de o creştere cu 3,3% a construcţiilor de clădiri. Construcţiile de inginerie civilă au scăzut cu 0,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici