România are cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană

România se află pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la capitolul ratei anuale a inflaţiei, estimată la 4,1%, fiind urmată de Ungaria, Letonia şi Slovacia, potrivit datelor Eurostat.

862 afișări
Imaginea articolului România are cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană

România are cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană

Media inflaţiei anuale la nivelul Uniunii Europene a fost de 1,4% în iulie 2019, în scădere faţă de 1,6% în iunie, transmite Eurostat.

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1,0% în iulie 2019, în scădere faţă de valoarea din iunie, de 1,3%. În aceeaşi perioadă a anului trecut rata inflaţiei a fost de 2,2%.

Cele mai mici rate anuale au fost înregistrate în Portugalia (-0,7%), Republica Cipru (0,1%) şi Italia (0,3%). La polul opus se află România (4,1%), Ungaria (3,3%), Letonia şi Slovacia (ambele 3,0%). Faţă de iunie, inflaţia anuală a scăzut în cincisprezece state membre, a rămas stabilă în două şi a crescut în unsprezece.

În iulie, cea mai mare contribuţie la rata anuală a inflaţiei din zona euro a venit din partea serviciilor cu 0,53 puncte procentuale, urmată de alimente, alcool şi tutun (+0,37 %), bunuri industriale neenergetice (+0,08 %) şi energie (+0,05 %).

Taguri:
inflaţie,
ue,
românia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici