România continuă să conducă topul creşterii preţurilor în UE

Inflaţia a scăzut în luna mai în Uniunea Europeană la 3,2%, de la 3,3% în aprilie, iar în zona euro indicatorul s-a redus de la 2,8% la 2,7%, în timp ce România continuă să aibă cea mai accentuată creştere anuală a preţurilor din UE, de 8,5% luna trecută, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

951 afișări
Imaginea articolului România continuă să conducă topul creşterii preţurilor în UE

România continuă să conducă topul creşterii preţurilor în UE (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Statele membre cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei în mai sunt România, Estonia (5,5%) şi Lituania (5%), la polul opus plasându-se Irlanda (1,2%), Suedia (1,7%) şi Cehia (2%).

Pe componente, inflaţia din zona euro a fost de 5,3% în sectorul transporturilor, de 4,7% în domeniul locuinţelor, respectiv de 3,3% la alcool şi tutun.

Cele mai reduse rate de evoluţie a preţurilor la nivelul zonei euro au fost înregistrate în comunicaţii (-1%), cultură şi recreere (0%) şi echipamente electrocasnice (1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici