România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti

Fiscul ungar a transmis în prima jumătate a anului aproape 2.000 de solicitări altor ţări pentru informaţii legate de posibili evazionişti, cele mai multe fiind înaintate către instituţiile similare din Germania, Slovacia şi România, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de agenţia MTI.

259 afișări
Imaginea articolului România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti

România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti (Foto: Shutterstock)

Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei ţări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.

Cei mai mulţi dintre evazionişti se fac vinovaţi de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene.

Autorităţile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informaţii decât cele din state extracomunitare, scrie publicaţia ungară.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferenţa între veniturile preconizate şi cele colectate, de 25%. Astfel, autorităţile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.

La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro.

În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici