România invită China să investească în energie, infrastructură şi agricultură

Reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri participanţi la un forum româno-chinez la Shanghai, care se desfăşoară în perioada 9-12 iunie, au invitat companiile chineze să investească în sectorul energetic din România, infrastructură şi agricultură.

65 afișări
Imaginea articolului România invită China să investească în energie, infrastructură şi agricultură

România invită China să investească în energie, infrastructură şi agricultură (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Secretarii de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban şi Maria Pârcălăbescu au prezentat investitorilor chinezi priorităţile sectorului energetic românesc şi oportunităţile de investiţii în domeniu şi i-au invitat să participe la proiecte de investiţii în energie şi infrastructurii, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Firmele chineze din domeniul energetic au fost invitate să iniţieze actiuni de cooperare cu partenerii din ţara noastră, inclusiv în domeniul energiilor neconvenţionale", precizează sursa citată.

La forum au participat şi reprezentanţi ai 78 de companii chinezeşti, interesate de dezvoltarea relaţiilor de afaceri cu societăţi româneşti în domeniul infrastructurii rutiere, energie, precum şi pentru importul din România de echipamente petroliere, lemn şi produse din lemn, sticlarie, lână.

Discuţiile au vizat găsirea unor soluţii de derulare a unor proiecte de producţie şi transport al energiei, precum şi modalităţi de finanţare, respectiv credit furnizor, parteneriat public privat, sau construcţie-operare-transfer de proprietate, se mai arată în omunicat.

Partea chineză a propus organizarea unui barter neguvernamental, cu scopul echilibării balanţei comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici