România nu mai poate concura la costuri cu alte ţări

Perioada de criză economică a epuizat orice şansă de indulgenţă fiscală, în condiţiile în care România a avut şi continuă să aibă o situaţie fiscală foarte dificilă, iar statul nu mai poate concura cu economiile altor state în ceea ce priveşte costurile, a declarat Joost Kuhlmann, director al CE.

19 afișări
Imaginea articolului România nu mai poate concura la costuri cu alte ţări

România nu mai poate concura la costuri cu alte ţări (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Oficialul Comisiei Europene, director la Unitatea pentru Finlanda, Bulgaria şi România din cadrul Directoratului General pentru Economie şi Finanţe, a participat, marţi, la o conferinţă privind analiza funcţională a administraţiei publice, organizată la Palatul Victoria, unde a vorbit despre problemele identificate în cazul serviciilor publice.

"Criza economică a epuizat orice şansă de indulgenţă fiscală. În plus, România a avut şi continuă să aibă o situaţie fiscală foarte dificilă. Competitivitatea în ce priveşte costurile a scăzut şi România nu poate concura cu economiile emergente în ceea ce priveşte avantajul costurilor. Aceasta înseamnă că România trebuie să îşi bazeze creşterea viitoare pe alţi factori", a spus oficialul CE.

El a arătat că autorităţile de la Bucureşti trebuie să găsească mai multe resurse pentru a se asigura că mai multe persoane sunt active pe piaţa muncii, concomitent cu protejarea persoanelor sărace şi defavorizate, şi a insistat asupra faptului că schimbarea în cadrul administraţiei publice este indispensabilă pentru realizarea acestor reforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici