România nu va renegocia acordul cu FMI întrucât şi-a respectat angajamentele

România nu va renegocia acordul cu FMI, în condiţiile în care şi-a respectat angajamentele internaţionale până la 1 octombrie, a declarat, marţi, premierul în exerciţiu Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului România nu va renegocia acordul cu FMI întrucât şi-a respectat angajamentele

România nu va renegocia acordul cu FMI întrucât şi-a respectat angajamentele (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat, în timpul vizitei făcute pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj, dacă România va renegocia acest acord cu FMI, Emil Boc a răspuns: "Nu".

El a explicat că România şi-a respectat toate angajamentele cu FMI până la 1 octombrie, iar în ceea ce priveşte actele normative care trebuiau adoptate el a spus că este vina parlamentarilor că nu au făcut eforturi pentru adoptarea acestora.

"Legat de legea pensiilor, parlamentarii au preferat s-o amâne şi să îşi păstreze privilegiile şi pensiile speciale. Avem legea responsabilităţii fiscale, care e gata şi săptămâna viitoare o vom depune în Parlament, prin intermediul parlamentarilor, astfel încât Guvernul să îşi respecte toate angajamentele pe care şi le-a luat. A treia obligaţie este adoptarea legii bugetului de stat până la sfârşitul anului", a spus Boc.

Acesta a subliniat că trebuie întrebaţi parlamentarii dacă ei şi-au respectat angajamentele faţă de România, acuzându-i că ei sunt cei care au blocat respectarea angajamentelor faţă de români, în primul rând.

"Aceste legi nu sunt pentru americani sau pentru europeni, nu sunt pentru Washington sau Bruxelles, sunt pentru România, şi legea pensiilor, şi legea salarizării unitare, şi legea responsabilităţii fiscale sunt legi care modernizează ţara", a afirmat Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a făcut "eforturi mari" în vederea revizuirii acordului cu FMI, opinând că trebuie operate "anumite modificări" pentru că România nu va putea îndeplini toate obligaţiile asumate până la 31 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici