România, pe lista Mercedes-Benz şi Rivian pentru o fabrică de maşini electrice

Mercedes-Benz Vans şi Rivian plănuiesc un joint-venture pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii ani, a anunţat Mercedes-Benz Vans, ceea ce a dus la o creştere de peste 5% a acţiunilor Rivian.

2817 afișări
Imaginea articolului România, pe lista Mercedes-Benz şi Rivian pentru o fabrică de maşini electrice

România, pe lista Mercedes-Benz şi Rivian pentru o fabrică de maşini electrice

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere şi planifică modul de producere a modelelor lor pe o linie de producţie comună, a declarat Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă, de asemenea, o nouă arhitectură proprie de furgonete complet electrice denumită VAN.EA.

Şeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat reporterilor că aceasta va fi o societate mixtă 50-50 şi a spus că discuţiile ar trebui să se încheie "foarte curând".

Cele două companii vor produce două furgonete de mari dimensiuni - una bazată pe platforma VAN.EA de la Mercedes-Benz şi cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van - în uzina care va fi primul amplasament al Rivian în Europa.

De asemenea, Mercedes a declarat că va restructura fabricile germane care construiesc în prezent camionete Sprinter pentru a compensa costurile mai mari pentru vehiculele electrice.

Mercedes cooperează deja cu Renault şi Nissan în ceea ce priveşte camionetele electrice de mici dimensiuni, care nu ar fi afectate, deoarece acestea se află într-un segment de vehicule diferit, cu cerinţe diferite, a precizat Geisen.

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania producătoare de furgonete electrice şi vehicule de teren a întâmpinat dificultăţi de producţie la fabrica sa din Illinois, deoarece întreruperile din lanţul de aprovizionare şi creşterea preţurilor materialelor au forţat-o să reducă personalul şi să amâne programele de produse.

Acţiunile Rivian au scăzut cu aproape 68% până în prezent în acest an.

Rivian se află într-o zonă aglomerată de startup-uri care încearcă să profite de cererea de furgonete comerciale electrice, sub presiunea producătorilor auto consacraţi, precum Ford şi General Motors, care s-au mişcat rapid pentru a contracara ameninţarea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici