România se împrumută 2 mil. euro pe oră

De la începutul anului până acum, statul a împrumutat peste 11 miliarde de euro de la bănci, FMI, CE sau de la investitorii străini. Oficialii guvernamentali susţin că nu există altă soluţie atât timp cât statul cheltuieşte mai mult decât încasează.

77 afișări
Imaginea articolului România se împrumută 2 mil. euro pe oră

România se împrumută 2 mil. euro pe oră (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Statul român împrumută două milioane de euro în fiecare oră pentru a putea plăti la timp pensiile şi salariile bugetarilor dar şi pentru a achita împrumuturile mai vechi. De la începutul acestui an până acum, România a împrumutat, de la bănci, FMI sau de la Comisia Europeană, 11 miliarde de euro, adică aproape 50 de milioane de euro pe zi, respectiv două milioane de euro în fiecare oră, din zi şi din noapte.

Suma include atât împrumuturile luate de stat de la bănci sau de la FMI şi CE, cât şi tranşele din acordul cu Fondul care au ajuns în vistieria BNR.

Citeşte mai multe despre sumele împrumutate de România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici