România se va baza tot pe utilizarea cărbunelui pentru producţia de electricitate

Strategia energetică a României se va baza în continuare pe utilizarea cărbunelui pentru producţia energiei electrice, a declarat, joi, Tudor Şerban, consilier al ministrului Economiei, Ion Ariton.

243 afișări
Imaginea articolului România se va baza tot pe utilizarea cărbunelui pentru producţia de electricitate

România se va baza tot pe utilizarea cărbunelui pentru producţia de electricitate (ImagineL: Doru Nica/Mediafax Foto)

"România se va baza în continuare pe cărbune. Bineînţeles, costurile vor creşte în viitorul apropiat", a arătat Şerban, într-o conferinţă organizată de Complexul Energetic Turceni.

El a adăugat că societăţile care utilizează lignit drept combustibil pentru producţia energiei electrice vor investi în eficienţă, fără a oferi detalii.

Principalul producător de lignit din România este Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Resursele de energie primară au totalizat anul trecut 34 milioane tone echivalent petrol, din care 6,5 milioane cărbune (19%). Termocentralele asigură 50% din producţia de energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici