România şi Belgia au semnat un acord pentru modernizarea Gării de Nord

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi secretarul de stat belgian pentru Mobilitate, Etienne Schouppe, au semnat joi, un memorandum de colaborare în transporturi, care prevede inclusiv modernizarea Gării de Nord din Bucureşti.

289 afișări
Imaginea articolului România şi Belgia au semnat un acord pentru modernizarea Gării de Nord

România şi Belgia au semnat un acord pentru modernizarea Gării de Nord (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Acordul a fost semnat în prezenţa premierului Emil Boc şi a prim-ministrului belgian, Yves Leterme,

Memorandumul stabileşte procedurile de cooperare în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, incluzând Gara de Nord.

Boc a arătat că Gara de Nord este cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV şi IX şi a îndemnat oamenii de afaceri din Belgia să continue să investească în România.

Premierul Belgiei a arătat la rândul său că s-a întâlnit, la sediul ambasadei din Bucureşti, cu reprezentanţii a 25 de companii belgiene prezente în România, iar acestea, în ciuda unor probleme, doresc să îşi extindă afacerile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici