România va găzdui în 2018 summitul în care SUA au propus să fie furnizorul de energie al Europei de Est

Preşedintele american Donald Trump le-a propus joi, la Varşovia, celor 12 şefi de stat şi de guvern din Europa Centrală şi de Est prezenţi la summitul Iniţiativa celor Trei Mări să cumpere energie americană.

1506 afișări
Imaginea articolului România va găzdui în 2018 summitul în care SUA au propus să fie furnizorul de energie al Europei de Est

El le-a sugerat liderilor europeni, printre care şi preşedintelui Klaus Iohannis, că America poate fi un furnizor de energie mai bun decât Rusia. „SUA nu va folosi niciodată energia pentru a constrânge naţiunile voastre şi nu putem permite altora să facă aşa. Nu vreţi să aveţi un monopol“,a spus el, potrivit ZF.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România va fi în 2018 gazda reuniunii Iniţiativa celor Trei Mări, menţionând că şefii de stat prezenţi la Varşovia au acceptat deja invitaţia. Iohannis ia în calcul şi prezenţa unui invitat din afara celor 12 state. Summitul este o iniţiativă croato-poloneză care are ca scop dezvoltarea infrastructurii din regiune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici