Românii îşi pot face firmă în maxim trei zile începând cu săptămâna viitoare

Durata de înfiinţare a unei firme va fi redusă la maximum trei zile începând cu săptămâna viitoare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) având deja pregătite ordinele pentru aplicarea procedurii, a anunţat, luni, premierul Emil Boc.

2005 afișări
Imaginea articolului Românii îşi pot face firmă în maxim trei zile începând cu săptămâna viitoare

Românii îşi pot face firmă în maxim trei zile începând cu săptămâna viitoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Începând cu 6 februarie, aşteptăm punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile. Deja ANAF am înţeles că a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii, la fel solicit Oficiului Registrului Comerţului, prin Ministerul Justiţiei, să coreleze aceste proceduri astfel încât săptămâna viitoare să dăm o veste bună mediului de afaceri cu privire la simplificarea procedurilor administrative, în sensul reducerii duratei de înfiinţare a unei firme", a spus Boc, la începutul şedinţei de guvern.

În urmă cu două săptămâni, premierul a anunţat un set de măsuri pregătite de Guvern pentru mediul de afaceri, inclusiv reducerea la maximum trei zile a duratei de înfiinţare a unei firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici