Românii nu au ocolit Germania nici măcar în pandemie

  • Germania îşi propune să atragă turiştii din întreaga lume prin promovarea tradiţiilor, a meşteşugurilor tradiţionale şi a ofertei culturale.
  • Anul trecut, Germania a avut o scădere a înnoptărilor cu 70%, însă românii au contribuit puţin la acest procent.
248 afișări
Imaginea articolului Românii nu au ocolit Germania nici măcar în pandemie

Românii nu au ocolit Germania nici măcar în pandemie

Pandemia a adus veniturile din turism ale Germaniei aproape de punctul în care se afla în anul 1993, transmite Organizaţia Germană pentru Turism.

Dacă în perioada 1993 - 2020, turismul în Germania a înregistrat recorduri anuale consecutive şi creştere totală de peste 159%, anul trecut numărul total al înnoptărilor înregistrate a fost de 32 milioane.

Scăderea faţă de 2019 a fost de aproximativ 70%.

Românii au efectuat un total de 0,8 milioane de înnoptări în anul 2020, în scădere cu aproximativ 30% faţă de anul 2019 şi se află astfel printre naţionalităţile cu cea mai mică scădere a numărului de înnoptări în Germania.

În acest an, Organizaţia Germană pentru Turism mizează pe turismul cultural pentru repornirea motoarelor turismului.

Conform studiului World Travel Monitor realizat de IPK International, trendul cel mai pregnant post-COVID în ceea ce priveşte interesele de călătorie ale turiştilor din toată lumea este reprezentat de turismul sustenabil şi de promovarea valorilor autentice, tradiţionale.

Astfel, se va pune accentul pe oraşele germane tradiţionale, pe meşteşuguri, producători locali, gastronomie, cultură şi arhitectură, precum şi pe posibilitatea realizării a numeroase activităţi în inima naturii.

Din topul celor mai apreciate experienţe tradiţionale pe care turiştii le pot avea în Germania fac parte degustarea pâinii artizanale, gastronomia locală, artizanii tradiţionali, arhitectura urbană şi muzica clasică.

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici