Românii nu trebuie să se mai aştepte la creşteri de salarii şi pensii de 20-25%

Creşterile de salarii şi pensii vor depinde în continuare de evoluţia economiei şi vor fi posibile doar în condiţiile unei mai bune discipline a sistemului, însă românii nu trebuie să se mai aştepte la majorările de 20-25% din 2006 şi 2007, consideră reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

22 afișări
Imaginea articolului Românii nu trebuie să se mai aştepte la creşteri de salarii şi pensii de 20-25%

Românii nu trebuie să se mai aştepte la creşteri de salarii şi pensii de 20-25% (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Întrebat dacă românii pot spera la creşteri de salarii şi pensii anul viitor, Tănăsescu a răspuns: "Fără discuţii, nu numai anul viitor, ci şi în perioada următoare".

"Atâta vreme cât se va pune o mai mare disciplină în sistemul de salarizare, în sistemul pensiilor, este foarte clar că acestea vor avea un trend crescător, dar să nu ne mai aşteptăm la acele creşteri de 20-25% care au avut loc în fiecare an, şi în 2006, şi în 2007. Aceste creşteri nu sunt sustenabile. Aceste creşteri nu pot să conducă la consolidare", a afirmat Tănăsescu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTv.

Totodată, oficialul a arătat că majorările salariale şi de pensii "vor fi în pas" cu evoluţia economiei româneşti.

"Am convingerea că atâta vreme cât economia va începe să crească de anul viitor, atât veniturile salariaţilor, cât şi ale pensionarilor vor avea un trend crescător", a mai spus Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici