Românii plătesc pe un kilometru de autostradă şi 23 milioane de euro, de zece ori mai mult decât bulgarii

Cel mai scump tronson de autostradă construit în România în ultimii ani este Gilău-Câmpia Turzii-Turda, cu un cost mediu per kilometru de circa 23 de milioane de euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Ro­mânia (CNADNR).

624 afișări
Imaginea articolului Românii plătesc pe un kilometru de autostradă şi 23 milioane de euro, de zece ori mai mult decât bulgarii

Românii plătesc pe un kilometru de autostradă şi 23 milioane de euro, de zece ori mai mult decât bulgarii (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

La polul opus, cea mai ieftină autostradă construită în România este Timişoara-Arad, unde costul pe kilometru a ajuns la circa 3,5 milioane de euro.

În ţările din regiune, un kilometru de autostradă ajunge să coste şi 2,2 milioane de euro, aşa cum este cazul auto­străzii Stara Zagora-Karnobat din Bulgaria. De asemenea, în Ungaria un tronson de 32 de kilometri între Szeged şi Mako a costat 6,6 milioane de euro pe kilometru.

Citeşte articolul integral despre costul autostrăzilor în România şi Europa pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici