Românii preferă să doarmă în cameră cu temperaturi de 25 de grade, la polul opus fiind britanicii

Românii şi turcii preferă ca temperatura din camera în care dorm să fie de 25 de grade Celsius, la polul opus fiind britanicii şi germanii, care acceptă temperaturi sub 15 grade, potrivit unui studiu E.ON şi Kantar EMNID referitor la traiul în Europa.

2256 afișări
Imaginea articolului Românii preferă să doarmă în cameră cu temperaturi de 25 de grade, la polul opus fiind britanicii

Românii preferă să doarmă în cameră cu temperaturi de 25 de grade, la polul opus fiind britanicii

Potrivit studiului, 18% din români consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii. Alţi 27% din cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii italieni, 34% din aceştia preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferată de 22% din germani.

Conform studiului, o treime din populaţia Turciei alege să-şi petreacă nopţile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, nopţile turcilor se situează în topul clasamentului. Un sfert din populaţia Suediei şi Cehiei acceptă temperaturi de 20 de grade.

Temperaturile scăzute în dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. Nu mai puţin de 18% din aceştia preferă temperaturi mai mici. Mai mult, în Germania oamenii îşi doresc ca temperatura din dormitor să fie scăzută, 17 % din germani preferând să se odihnească la temperaturi sub 15 grade.

Aproape jumătate (43%) dintre respondenţii din Turcia se simt bine într-o sufragerie călduroasă, a cărei temperatură se situează în jurul a 25 de grade sau chiar mai mare. Cele mai reci sufragerii sunt în Italia, unde 26% din respondenţi au spus că se simt bine la o temperatură de 18 sau 19 grade. Cei mai mulţi dintre românii preferă ca în sufrageriile lor temperatura să fie undeva între 20 şi 23 de grade Celsius.

Aceste rezultate fac parte din studiul „Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici