Romeo Ionuţ Comăniciu, propus de PDL, validat de comisiile parlamentare pentru şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe l-au validat, marţi, cu 21 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere, pe Romeo Ionuţ Comăniciu, director al sucursalei Astra din Braşov, propus de PDL, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

956 afișări

Potrivit CV-ului depus la comisii, Comăniciu, director al sucursalei Braşov a companiei Astra Asigurări, este născut pe 8 ianuarie 1976 şi a studiat Finanţe Bănci Asigurări la Universitatea Spiru Haret, obţinând licenţa la Academia de Studii Economice în 1998.

Comăniciu deţine integral societatea Anro Consulting SRL Braşov, care activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management, conform datelor de la Registrul Comerţului.

În 2010, afacerile societăţii au scăzut cu peste 50%, la 109.017 lei.

În timpul şedinţei, deputatul PSD Petre Petrescu a precizat că social-democraţii nu vor vota în favoarea lui Comăniciu, afirmând că parlamentarii sunt puşi într-o situaţie penibilă.

"Suntem şi noi puşi într-o situaţie penibilă de indecizia unor oameni politici care încearcă să impună un om sau un altul. Personal, nu sunt de acord cu o astfel de atitudine. Voi vota împotriva dumneavoastră, nu bazat pe competenţele profesionale, ci ca mod de a manifesta nemulţumirea pentru implicarea totală a politicului într-o astfel de decizie", a spus Petrescu.

La rândul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că, dacă la conducerea CSA va fi pus un om fără experienţă, uşor de manipulat având în vedere şi vârsta pe care o are, atunci va exista o mare problemă, deoarece problemele cele mai importante ale economiei globale sunt cele financiare.

"Trebuie să privim cu maximă responsabilitate această numire. Faţă de domnul Constantinescu, domnul Comăniciu este departe de a avea pregătire profesională", a spus şi Nicolăescu.

Candidatul iniţial al PDL pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Cristian Constantinescu, nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe din cele două Camere. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi "pentru" şi 25 de voturi "împotrivă".

La mijlocul acestui an a expirat mandatul a patru membri CSA, din totalul de şapte, respectiv Angela Toncescu (preşedinte), Tudor Baltă (vicepreşedinte), Constantin Buzoianu (vicepreşedinte) şi Corneliu Moldovan (membru).

În luna iunie, înainte de vacanţa parlamentară, PDL a anunţat că îl susţine pe Constantinescu pentru funcţia de preşedinte CSA, nominalizare reconfirmată săptămâna trecută de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici