Romgaz, printre companiile preselectat de Irak la o licitaţie pentru explorarea de petrol şi gaze

Producătorul de gaze naturale Romgaz a fost acceptat de către guvernul irakian, alături de alte aproape 50 de companii, pentru a participa la o preselecţie internaţională privind lucrări de explorare a unor perimetre de petrol şi gaze, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate companiei din Mediaş.

382 afișări
Imaginea articolului Romgaz, printre companiile preselectat de Irak la o licitaţie pentru explorarea de petrol şi gaze

Romgaz, printre companiile preselectat de Irak la o licitaţie pentru explorarea de petrol şi gaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii irakieni au transmis marţi decizia respectivă companiei Romgaz.

Potrivit surselor citate, o delegaţie a Romgaz se va afla duminică la Amann, Iordania, unde Ministerul irakian al Petrolului va susţine o prezentare pentru investitori.

Compania va participa, astfel, la a patra rundă de licitaţii organizată de statul irakian, pentru şapte câmpuri gazeifere şi cinci petrolifere. Licitaţia este programată pentru 25-26 ianuarie.

Ministerul Petrolului de la Bagdad a extins recent lista companiilor preselectate, cu şase noi potenţiali beneficiari, inclusiv Romgaz, numărul acestora urcând la 46.

Printre companiile respective se numără nume mari din industria mondială a petrolului şi gazelor, precum ExxonMobil (SUA), Gazprom (Rusia), CNOOC (China), BP (Marea Britanie), Eni (Italia) sau Total (Franţa). Din Europa Centrală şi de Est, la licitaţia organizată de statul irakian participă şi compania croată INA.

Compania Romgaz, controlată de stat, prin Ministerul Economiei, este unul dintre cei doi producători importanţi de gaze naturale din România, alături de OMV Petrom. Romgaz are operaţiuni, de asemenea, în Polonia şi Slovacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici