Rompetrol vrea să îşi extindă cu 250-300 de benzinării reţeua de distribuţie

Rompetrol Downstream, divizia de distribuţie a grupului Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz, vrea să îşi extindă până în 2012 reţeaua de benzinării în franciză cu 250-300 de unităţi selectate dintre staţiile operate de firme independente.

194 afișări
Imaginea articolului Rompetrol vrea să îşi extindă cu 250-300 de benzinării reţeua de distribuţie

Rompetrol vrea să îşi extindă cu 250-300 de benzinării reţeua de distribuţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Rompetrol Downstream doreşte să dezvolte o reţea de 250-300 de staţii francizate de distribuţie a carburanţilor. Staţiile francizate sunt selectate dintre cele deţinute de operatorii independeţi", potrivit companiei.

Peste 400 de benzinării operate de firme independete sunt înscrise în Asociaţia Benzinarilor Particulari (ABP).

"Rompetrol este un foarte bun partener al benzinarilor independeţi şi întotdeauna a avut preţuri poate mai bune decât ceilalţi de pe piaţă", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele ABP, Ion Tache.

Strategia Rompetrol Downstream pentru 2008-2012 vizează extinderea în zona distribuţiei de carburanţi şi deţinerea unei cote de 31% din piaţa românească de profil, faţă de 25% în prezent.

Totodată, compania urmăreşte securizarea clienţilor de pe piaţa internă şi creşterea gradului de integrare a operaţiunilor de rafinare şi distribuţie.

La finele anului lunii mai, compania deţinea circa 400 de benzinării, dintre care 115 sub marcă proprie, 89 unităţi mobile şi 180 de benzinării în franciză.

La 31 mai, Rompetrol avea 93 de acorduri cu fermieri şi firme din domeniul construcţiilor pentru plasarea în incinta unităţilor acestora a unor rezervoare de carburanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici