Rostowski: Problema noastră este cum să ajutăm Europa de Vest să crească

Polonia ar trebui să se apropie de me­dia Europei de Vest, ca nivel de dezvol­ta­re, în jurul anului 2027, iar România puţin mai târ­ziu, însă marea provocare cu care tre­buie să se confrunte statele europene este ace­ea de a găsi o cale prin care Occi­den­tul să iasă din stagnare, a spus în emi­siunea ZF Live Jacek Rostowski, fost mi­nis­tru de finanţe al Poloniei în perioada 2007-2013 şi cel care a asigurat creşterea eco­nomică a ţării sale în plină criză mondială.

184 afișări
Imaginea articolului Rostowski: Problema noastră este cum să ajutăm Europa de Vest să crească

Rostowski: Problema noastră este cum să ajutăm Europa de Vest să crească (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

„Problema noastră principală nu este cum ajungem din urmă vestul Europei, ci cum facem ca acesta să iasă din perioada de stag­nare şi să intre din nou pe o pantă de creş­tere. Este bine că ne luptăm să ajun­gem din urmă Vestul, dar nu vom avea prea multe beneficii dacă îl ajungem şi el stag­nează. Există temeri că Europa de Vest se află în faţa unei stagnări «seculare», ceea ce ar însemna stagnare pentru urmă­to­rii 5-10 ani, iar aceasta este una dintre ma­rile provocări căreia va trebui să îi fa­cem faţă”, a spus Jacek Rostowski.

Afir­ma­ţia sa vine în completarea unor anun­ţuri re­cente care arată o înră­ută­ţire a prog­no­zelor de creş­tere eco­nomică a Ger­ma­niei, cea mai ma­re economie euro­peană şi ţara consi­de­rată drept motorul de creş­tere al economiei eu­ropene.

Citeşte mai multe despre provocările economice ale statelor europene pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici