Rubla a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie, în urma armistiţiului din Ucraina

Rubla a atins marţi cel mai ridicat nivel după luna ianuarie, ca efect al armistiţiului din Ucraina dintre rebelii proruşi şi autorităţile de la Kiev, care a alimentat optimismul privind o atenuare a crizei, relatează Bloomberg.

82 afișări
Imaginea articolului Rubla a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie, în urma armistiţiului din Ucraina

Rubla a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie, în urma armistiţiului din Ucraina (Imagine: Shutterstock)

La aprecierea rublei a contribuit şi faptul că în următoarele două săptămâni companiile din Rusia trebuie să plătească o taxă pe extracţia de minerale, precum şi impozitul pe profit, ceea ce determină exportatorii să îşi transfere profiturile în ruble.

Rubla s-a apreciat cu 0,4%, la 39,5121 unităţi faţă de un coş euro-dolar.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au declarat încetarea luptelor cu forţele guvernamentale, în urma unui armistiţiu anunţat acum trei zile de preşedintele Petro Poroşenko.

"Părţile aflate în conflict par să dorească să înceapă discuţiile, ceea ce semnalează o şansă pentru o soluţie paşnică", a declarat Artem Roschin, dealer la banca Aljba Alliance din Moscova.

Randamentul obligaţiunilor Rusiei denominate în ruble scadente în februarie 2027 a scăzut cu 0,03 puncte, la 8,56%, cel mai redus nivel în mai mult de o săptămână.

Indicele bursier RTS, denominat în dolari, a atins marţi cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a cerut camerei superioare a Parlamentului să anuleze autorizaţia pentru o intervenţie militară în Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici