Ruptura dintre oraşe: Călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti-Cluj durează 10 ore

Cei aproape 500 de kilometri între Bu­cu­reşti şi Cluj-Napoca, al doilea oraş din Ro­mânia după nu­mărul de firme înre­gistrate, sunt parcurşi în nouă ore şi jumătate - zece ore de trenurile CFR Călători, preţul unui bilet fiind de 95 de lei, potrivit datelor de la infofer.ro.

867 afișări
Imaginea articolului Ruptura dintre oraşe: Călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti-Cluj durează 10 ore

Ruptura dintre oraşe: Călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti-Cluj durează 10 ore (Imagine: Shutterstock)

Spre comparaţie, călătoria cu trenul de la Cluj-Napoca spre Budapesta, o rută similară ca distanţă, durează şapte ore, preţul biletului fiind de 144 de lei, potrivit datelor de la biroul de informaţii al CFR.

„Timpii de parcurs de la Bucureşti la Cluj au cres­cut (în 2012 - n. red.) cu 25 de minute com­parativ cu 2001“, se arată în me­mo­randumul despre măsurile pentru efi­cien­tizarea sectorului de transport feroviar din România, necesare pentru aplicarea master-planului general de transport.

Durata mare a călătoriei se explică prin faptul că linia de cale ferată nu a fost modernizată. Această situaţie este valabilă pentru cele mai multe linii de cale ferată, viteza medie a trenurilor de pasageri în România ajungând la 45 de kilometri anul trecut.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici