Rus: Caut cu disperare oameni capabili pentru Tarom, singura companie cu probleme mari a Ministerului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune că Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea instituţiei pe care o conduce şi că este pregătit să caute "cu disperare" oameni capabili să pună în practică un program de restructurare a operatorului aerian.

1283 afișări
Imaginea articolului Rus: Caut cu disperare oameni capabili pentru Tarom, singura companie cu probleme mari a Ministerului Transporturilor

Rus: Caut cu disperare oameni capabili pentru Tarom, singura companie cu probleme mari a Ministerului Transporturilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cele 50 de companii în subordinea Ministerului Transporturilor, avem o singură companie cu probleme mari şi ea se numeşte Tarom. CFR-urile au trecut pe plus, toate încet-încet au început să arate tot mai bine. La Tarom avem o problemă. Nu vă ascund, pentru că până la urmă nu are sens de ascuns nimic, săptămâna aceasta ar trebui să facem AGA şi CA. Am discutat până acum cu cei propuşi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administraţie şi cei care ar putea fi potenţiali preşedinţi ai Consiliilor de Administraţie. Primii trei propuşi, toţi m-au refuzat. Azi am avut discuţii cu ultimul", a afirmat Rus.

Administratorii Tarom, aflaţi în funcţie în postura de interimari, şi-au dat demisia la începutul săptămânii trecute, după ce Ministerul Transporturilor a stabilit componenţa viitorului Consiliu de Administraţie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al operatorului aerian, Christian Heinzmann.

CA al Tarom a fost condus, din mai 2014, de fostul şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitraşcu. Ceilalţi administratori au fost Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă.

Ministrul Transporturilor a arătat că a discutat cu firma care s-a ocupat de restructurarea companiei aeriene LOT din Polonia şi că va căuta persoane capabile să se implice într-un proces similar pentru Tarom.

"Dacă nu reuşesc săptămâna aceasta, încep să caut cu disperare soluţii de oameni capabili să pună în practică un program de restructurare", a susţinut el.

Ministrul Transporturilor declara la finele lunii noiembrie că Tarom a raportat rezultate pozitive în 2014, dar nu beneficiază de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt în contrasens" şi va fi necesară restructurarea companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici