Rusia a limitat importurile de animale din Italia, Bulgaria şi Grecia

Rusia a decis miercuri să limiteze importurile de animale din Italia, Bulgaria şi Grecia, invocând existenţa unor boli, informează AFP, vorbind despre un "război comercial" între Moscova şi Occident.

391 afișări
Imaginea articolului Rusia a limitat importurile de animale din Italia, Bulgaria şi Grecia

Rusia a limitat importurile de animale din Italia, Bulgaria şi Grecia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Agenţia Sanitar-Veterinară rusă (Roselkoznadzor) a decis limitarea exporturilor de animale vii din mai multe regiuni din Italia, Bulgaria şi Grecia.

De asemenea, Rusia a dispus suspendarea importurilor de carne de vită şi de bovine vii din România.

"Moscova este acuzată frecvent că recurge la arma comercială, invocând motive sanitare, ca instrument de presiuni diplomatice asupra ţărilor vecine. De la înăsprirea sancţiunilor occidentale împotriva sa, Rusia interzice aproape zilnic importurile de noi produse alimentare invocând protecţia consumatorilor", notează AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici